Dania główne

Dania główne

1. Polik wołowy duszony w czerwonym winie/ młode ziemniaki z koperkiem/ warzywa sezonowe/ demi glace

65,00

2. Noga z kaczki confit/ smażona pyza na maśle/ młoda kapusta duszona w piwie/ demi glace śliwkowy

58,00

3. Sznycel cielęcy/ jajko sadzone/ maślane puree ziemniaczane/ sałatka z pomidorów z ogórkiem małosolnym i wędzonym twarogiem

64,00

4. Burger z pastrami naszej produkcji/ sos serowo paprykowy/ pieczarki/ papryka/ cebula

48,00

5. Filet z halibuta/ kuskus perłowy/ zielone warzywa/ emulsja z nashi i masła

70,00

6. Grillowany stek z polskiej polędwicy wołowej/ młode ziemniaki z koprem/ warzywa sezonowe/ sos bernaise

115,00

7. Wędzony schab z kością Kasseler/ puree szczypiorkowe/ fasolka szparagowa z bułką tartą/ sos chrzanowy

63,00

8. Falafel/ hummus z suszonymi pomidorami/ pikle/ sezam/ kolendra

49,00

Dania dziecięce

1. Krem pomidorowy

15,00

2. Makaron w sosie napoli

19,00

3. Nuggetsy z kurczaka/ frytki/ glazurowana marchew

26,00